Suplementace před- a po tréninku
Když chci na suplementech trošku ušetřit a dát v jednom nápoji ménší množství, tak jak by to bylo lepší? Dát 0,2g proteinu na kg tělesné váhy a 0,4g/kg sacharidů před tréningem a 0,4g/kg proteinu a 0,8g/kg sacharidu po tréningu? Nebo je to lepší naopak, víc toho vzít před a míň po tréningu? Anebo brát 0,2sach. a 0,4prot. před i po? Myslíte, že by to stačilo?
Samozřejmě jsem si vědom toho, že je to všechno o tuhé stravě ale tak teď mě jde o ty suplementy...
Samozřejmě jsem si vědom toho, že je to všechno o tuhé stravě ale tak teď mě jde o ty suplementy...
- Spartan warrior
- Spartan warrior
Marek píše:stanley píše:no je to lepsie nez nic, ale su lepsie alternativy (dokonca aj lacnejsie)
Tak doporučuj honem honem, nebuď labuť. A myslíš si, že matrix je špatnej i po tréninku? (samozřejmě že před i po s maltou)
Matrix je míchaný protein, takže není tak rychle vstřebatelný jako čistý izolát nebo koncentrát, ale zase má vyrovnané AK spektrum, takže má lepší využitelnost.
"Don't ask for a light load - rather ask for a strong back"
blaster18 píše:Marek píše:stanley píše:no je to lepsie nez nic, ale su lepsie alternativy (dokonca aj lacnejsie)
Tak doporučuj honem honem, nebuď labuť. A myslíš si, že matrix je špatnej i po tréninku? (samozřejmě že před i po s maltou)
Matrix je míchaný protein, takže není tak rychle vstřebatelný jako čistý izolát nebo koncentrát, ale zase má vyrovnané AK spektrum, takže má lepší využitelnost.
coz ti je tesne pred treninkom stejne na pendrek, to sa rovnak dobre mozes normalne najest 1-3 hodiny pred treninkom (co komu bruch znese).
Pred treninkom lacne varianty napr Smartlabs CFM
drahe (daleko lepsie) varianty Bio5 Hydro, Sport Nutrition Pro Score 100, kvalitne volne amina
All of the technical perfection in the world means nothing if someone lacks the volition to break a maximal weight off the floor and force it to lockout.
- Spartan warrior
- Spartan warrior